Spela på sport

Under många år var sportintresserade spelare begränsade till att spela på Stryktipset och Måltipset. Sedan kom Långenkupongen och öppnade en helt ny värld för oss sportspelare. Bettingsajterna på nätet kan jämföras med en oändlig Långenkupong. Här finns alltid tusentals möjliga spelvarianter och ofta går det också att spela live, det vill säga att man kan spela på nästa mål, nästa målskytt, slutresultat och så vidare under det att matchen är igång.

 

De mest populära sporterna för betting är fotboll, hockey, tennis, hästsport samt de amerikanska sporterna baseboll och amerikansk fotboll. Fotboll är avgjort mest populärt och en vanlig match i engelska Premier League har inte sällan upp mot 100 olika spelobjekt, oavsett vilken bettingsajt man spelar på.

 

Den vanligaste spelvarianten när det gäller fotboll är naturligtvis spel på slutresultat. Här väljer man om man tror att hemmalaget respektive bortalaget vinner, eller om matchen slutar oavgjort. En annan populär spelvariant är spel på antal mål i en match. Normalt är spelmöjligheterna under respektive över 2.5 mål, men kan även i princip alltid spela över/under 1.5 mål och över/under 3.5 mål. Andra spel som erbjuds på de flesta fotbollsmatcher är spel på korrekt slutresultat, ställning i halvtid, om en specifik spelare gör mål, hur många hörnor det blir i matchen samt olika handikappspel. Ett handikappspel betyder generellt att ett favorittippat lag börjar matchen med ett minusmål. När matchen börjar leder alltså det andra laget redan med ett mål.

 

I spel på hockey är den vanligaste spelvarianten spel på slutresultat, men här finns det lite olika varianter. Det går naturligtvis att spela 1X2 i hockey men mer populärt och mer vanligt är spel på slutresultat inklusive förlängning och straffar. Denna spelvariant kallas Moneyline och innebär helt enkelt att man tar bort möjligheten till oavgjort. På samma sätt som i fotboll kan man i hockey spela över/under ett visst antal mål. Vanligast är att gränsen går vid 5.5 mål, men om en match förväntas vara målsnål respektive målglad kan gränsen sänkas till 4.5 mål respektive höjas till 6.5 mål. Satsar man på att en match ska gå över 6.5 mål måste det alltså bli minst sju mål i matchen.

 

Spel på tennis är som mest populära när det handlar om Grand Slam-turneringarna. Då erbjuder bettingsajterna mängder av spel på alla matcher. Vanliga spelvarianter när det handlar om tennis är vinnarspel, setspel och över/under antal gem. Ett vinnarspel är precis vad det låter som, det vill säga ett spel på vilken spelare som vinner matchen. Setspel handlar om att man tippar slutställningen i matchen räknat i set. En match som går över tre set kan sluta på fyra olika sätt. En match som spelas bäst av fem set har sex möjliga utfall. Över/under antal gem handlar om att man tippar hur många gem som spelas totalt i matchen. Är det en match i bäst av tre set kan gränsen ligga på allt mellan 18.5 och 25.5 gem.